Blog

Otvorenie novej prevádzky COOP Tempo supermarket v Šali

V mesiaci august COOP Jednota Galanta otvorila svoju prvú prevádzku COOP Tempo supermarket. Išlo o modernizáciu a zväčšenie plochy existujúceho supermarketu v meste Šaľa. Samotná predajňa sa nachádzala v centre mesta v nákupnom centre Olympia. Nákupné centrum Olympia, sa postavilo v 80. rokov a bolo kedysi pýchou Jednoty. Fungovali tu POTRAVINY neskôr SUPERMARKET a viacero iných menších obchodov. Cieľom celej rekonštrukcie bolo vytvoriť pre obyvateľom mesta Šaľa maloobchodnú predajňu, ktorá bude poskytovať vysoký komfort pri nakupovaní, príjemné prostredie, slovenské a lokálne potraviny, priemysel a moderné služby.

Zmenou prešla celá budova, elektroinštalácia, zdravotechnika, jednoducho išlo o komplexnú rekonštrukciu kde boli ponechané iba obvodové múry. K samotnému skladu sa dostavala nová časť a vybudovala rampa na zásobovanie. Pred samotnou predajňou vzniklo nové parkovisko s parkovacou kapacitou pre  60 automobilov a súčasťou sú aj 4 nabíjacia stanice pre elektromobily. Vnútorná plocha predajne bola úplne zrekonštruovaná a z pôvodných 400 m2 sa zväčšila na neuveriteľných 1 118m2. Išlo o jednu z najrozsiahlejších a najväčších rekonštrukcií v rámci družstva. Rekonštrukčné práce začali ešte v minulom roku rozšírením parkoviska a pokračovali v roku 2022 rozsiahlymi dispozičnými zmenami. Odstránenie priečok, výmena podlahy, oprava stropov a strechy prebiehali pomerne rýchlo. Nová budova získala aj nové opláštenie architektonicky moderného vzhľadu. Výška investície predstavovala zhruba 2. mil. eur.

 Interiér predajne Tempo bol vytvorený tak, aby v zákazníkoch vyvolával pozitívne emócie počas nakupovania. Samotné vybavenie predajne, dizajn, farebnosť, boli určované , aby skutočne spĺňali najvyšší štandard a priniesli zákazníkovi pridanú hodnotu pri nakupovaní. V prevádzke sú zavedené elektronické cenovky, vďaka ktorým sa okrem iného aj znižuje chybovosť pri označovaní tovarov. Súčasťou prevádzky je samozrejme výkup vratných aj nevratných obalov, kávomat, vo vstupe do predajne bankomat. Nájdete tu okrem štandardných nákupných vozíkov aj vozíky pre deti, ale aj autíčka s ktorými sa dá nakupovať. Prevádzka má 3 pokladničné boxy, 4 samoobslužné pokladne a infokútik s pokladňou a tabakovými výrobkami.

Celkovo vo filozofii  sa spotrebné družstvo COOP Jednota Galanta drží zásady silnej podpory nášho regiónu. Spolupráca s regionálnymi dodávateľmi prináša benefity pre samotné spotrebné družstvo ale aj pre zákazníkov a miestnu komunitu. Zákazníci vítajú najmä široký sortiment pekárenských výrobkov, lahôdok a cukrárskych výrobkov od miestnych dodávateľov. Spolupracujú takmer so všetkými producentmi týchto produktov z nášho regiónu a práve tieto výrobky tvoria konkurenčnú výhodu voči zahraničným reťazcom.   Kvalita ponúkaných potravín je veľmi dôležitá. Záleží im na zdravotných benefitoch predávaných potravín  a preto pri zaraďovaní tovarov do ponuky kladú mimoriadny dôraz na zloženie potravín a ich pôvod. Preferenciou domácich výrobkov prispievajú aj k zlepšeniu ekológie.

 

Samotná predajňa okrem príťažlivého dizajnu, príjemného prostredia, ponúka svojim zákazníkom kvalitné produkty predovšetkým od slovenských a lokálnych dodávateľov. Z pomedzi všetkých spomenieme Mäsové výrobky z Tešedíkova od výrobcu K&T, čerstvé mäso a mäsové výrobky od dodávateľa Mik Šaľa a Petra Moťovského z Topoľnice, Lahôdky od Moniky Hadnaďovej zo Šale, lahôdky od Fehérovej zo Šale a taktiež zo Šale sú v ponuke zákusky od Imricha Tanku. Predajňa je zásobená čerstvým pečivom od viacerých lokálnych dodávateľov ako sú Velapek Váhovce, Pekamo Močenok, pekáreň Oremus Nové Zámky a mnoho ďalších. Predajňa tiež dopeká čerstvé pečivo.

Dodávateľom sortimentu ovocia a zeleniny je spoločnosť Hortim, ktorá patrí k špičke na slovenskom a českom trhu.

Na predajni okrem štandardných čerstvých produktov ponúkame široký sortiment priemyselných výrobkov a výrobkov pre domácich miláčikov napr. od slovenskej spoločnosti Tatrapet Liptovský Mikuláš.

V ponuke nechýba ani špeciálna výživa či už pre  vegánov od spločnosti Erik Márton s.r.o. Lehnice, výrobky bez laktózy, bez lepkové produkty, dia a podobne.

Samozrejmosťou je možnosť objednania obložených misy , zákuskov a tort, darčekových košov a grilovanie kurčiat aj na presný čas.

 

Z hľadiska technológií sú tu využité moderné a  ekologické spôsoby chladenia, mrazenia a taktiež vykurovania. Okrem toho, že je celá budova zateplená tak využíva na vykurovanie systém tepelných čerpadiel. Vďaka využívania týchto  technológií a použitia správnych materiálov pri zatepľovaní má budova energetický certifikát A,  čím sa zaradí medzi nízkoenergetické budovy.

Interiér predajne je vybavený LED svietením a v blízkej budúcnosti je naplánovaná inštalácia fotovoltaických panelov. Takto by budova mohla dosiahnuť ekologicky a energeticky vysoký štandard.

Supermarket Tempo Šaľa je otvorený 7 dní v týždni. Od pondelka a ž do soboty je otvorený od 6.00 do 21.00 a počas nedele predajňu zákazníci môžu navštíviť v čase od 8.00 – do 20.00. O predajňu a zákazníkov sa bude starať spolu 25 zamestnancov.

 

 


Späť na zoznam blogov
Používaním týchto stránok súhlasíte s využívaním cookies. Viac informácií nájdete TU.