Blog

Veslársky klub Šintava

6000 EURO pre olympijské nádeje


Prvý ročník “druhej šance” od COOP jednota Galanta, ktorý nadväzuje na aktivitu COOP Slovensko mame za sebou. Pravidlá boli jednoduché získať hlasovaním počas jedného mesiaca na webovej stránke čo najviac hlasov. Pomerne suverénne zvíťazil veslársky klub v Šintave. Ich projekt s názvom Nástupište pre vodákov na rieke Váh doslova prevalcoval hlasmi svojich súperov. Pokiaľ Vás prekvapilo, že na prvý pohľad nie najpopulárnejší šport zvíťazil medzi toľkými nabitými projektmi, nečudujeme sa Vám. No po našej návšteve klubu pri odovzdávaní symbolického šeku na 6000 €, ktorý odovzdala podpredsedníčka COOP Jednoty Galanta JUDr. Júlia Ančinová to pre nás už také prekvapivé nie je. Deti všetkých vekových kategórii nás privítali s nadšením , bolo vidieť že pobyt v prírode a na vode im robí radosť . Rovnako tak ako ich rodičom a trénerom. Po oblečení do tričiek s logom Druhej šance a fotografovaní nám mladí vodáci predviedli nástup na lode zo zničeného móla ,na ktoré plánujú grant od nás použiť. Následne nás Pán tréner previedol vnútornými priestormi, ktoré majú typicky “socialistický” nádych. Staré drevené obklady ovešané trofejami , vynovené šatne bez kúrenia , posilňovňa s veslárskymi trenažérmi a posledný veslársky bazén na Slovensku v dosť opotrebovanom stave, ale na tom nezáleží. Je to ich domov ich miesto na zemi a práve zo slov trénera, detí, rodičov a aj z toho čo sme videli sme cítili že peniaze putujú na správne miesto.

Je skutočne na zamyslenie, že sa musia takýto ľudia so srdcom pre šport a komunitu spoliehať na nejaké súťaže o granty a nedostávajú dostatočnú pomoc od štátu.

 

Mladým veslárom a celému tímu, ktorí získali grant na opravu móla držíme palce. Prajeme im nech sa im darí a nech v tejto správnej veci ďalej pokračujú. Títo ľudia majú náš obdiv a pevne veríme, že sa im ich ciele a sny v tomto športe podarí splniť.

 

Názov víťazného projektu: Nástupište pre vodákov na rieke Váh

Popis projektu: Cieľom projektu je vytvoriť vhodné nástupište na vodu/mólo pre vodácke športy vo veslárskej zátoke v Šintave. Nové mólo by malo len 20 cm výšku nad hladinou vody a v prvom rade by slúžilo na pohodlné nastupovanie a vystupovanie z nemotorových lodí počas tréningu, pretekov a rekreačných aktivít na vode od marca až po október. Krásne prostredie Váhu a vhodné nástupište by prilákalo ešte viac kajakárov, záujemcov o rekreačné veslovanie a paddleboardistov z celého kraja. Už počas prvej vlny pandémie sme zaznamenali zvýšený záujem o rekreačné využitie Váhu na úseku Hlohovec - vodná nádrž Kráľová.

 

 

 


Späť na zoznam blogov
Používaním týchto stránok súhlasíte s využívaním cookies. Viac informácií nájdete TU.